Bengkel fotografi peniaga online 2016




πŸ‘πŸ‘πŸ“’πŸ“’πŸ“’BENGKEL FOTOGRAFI PENIAGA ONLINE (SESI JANUARI 2016)πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

-specialist peniaga online baru-

tarikh: 23/1/2015 
masa: 10.00am-4.30pm
tempat: Alangraphystudio (cheras)
yuran: Rm80
deposit: Rm50

(wang deposit tidak akan dikembalikan , sekiranya anda tidak dapat hadir)

hubungi / whatsapps jika berminat
urusetia ; 0122094321 (alang)


TEMPAT TERHAD 15 PENYERTAAN SAHAJA.

- ilmu special asas fotografi
- bagaimana nak jimat dalam fotografi online busines
- mcm mana nak nampak product mahal dengan projek murah dan mudah.
- diy studio di rumah anda cara yg paling murah
- shoot product mcm kat studio
- apps/ sofware yg membantu anda utk cepat design.
- 50% jimat dari pergi studio sebenar.
- mcm mana nak dapat model yg murah utk menggayakan product kita.
- jangan lupa ttg quality dan fokus utama product
-kos2 fotografi yang anda patut tahu



πŸ“’ - jangan lupa ajak partner bisnes anda utk join skali

πŸ“’-peniaga baru amat dialu2 kan

πŸ“’-kalau bole jimat kita jimat.

πŸ“’-anda rasa anda terpanggil ???

buat pendaftaran segera, supaya anda tidak terlepas

mcm mana nak daftar???
whatsapp segera : 0122094321

teori obscura AL HAYTAM


TUDUNG MURAH NAMPAK MAHAL





TUDUNG NAMPAK MAHAL TAPI HARGA MURAHπŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’

5 tips dari jurugambar: πŸ”☝🏼️πŸ”πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ”πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ”πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’

 "πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹Bagaimana cara tudung anda kelihatan lebih mahal. walaupun harga jualan anda murah.πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ

1-  pastikan aksesori sampingan seperti rantai/gelang/ yg elegan diletakkan bersama tudung ketika photoshoot. (pilihan warna gold& silver lebih menaikkan lagi elegan)πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

2-  pastikan model memakai sarung tangan hitam, kerna ia menaikkan lagi impak elegan.
automatic menutup aurat pergelangan tangan mereka.πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

3- pastikan detailing pada tudung anda itu dipamerkan ketika photoshoot (contoh: jika ada manik2 pastikan manik2 itu terlihat.) πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

4- jika tudung berwarna campur2 dan bercorak, pastikan background belakang clean / putih , cerah , agar tudung kelihatan lebih menonjol.
(shoot ala2 utk buat catalog.πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘     

5- pastikan pemakaian tudung itu sesuai dengan model, bentuk muka seseorg itu memainkan peranan penting, kerna tudung juga bole menutup mana yg tembam dan berisi, automatic terlihat cantik /wowww dan vastttt gitu... 

(jangan lupa buat video tutorial cara pemakaian utk memudahkan pembeli memakai tudung anda)

sedikit yang bole saya kongsikan .
yg baik dari Allah, yg buruk dari diri saya sendiri. 

#alangraphymodel #alangraphstudio

tips fotografi 2016

πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’tips mengambil gambar pengantin trends 2016
 (baru rare) baru meletopsbbbak hang...
πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ’πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ’πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©



1- pastikan pengantin hanya besar nyamuk sahaja dlm gmbr.gila kot buat kat tmpt mahal mesti la nak vasssst.higlight tempat lebih penting dri pengantin.

2-x payah masukkan gambar2 pakcik2 diorg, sbb diorg yg penting nak tgk gmbr outdoor je!! 

3- fokus kasut diorg dari jenama  sampai tapak dia , cari dimana kualiti kasut tu, gmbr mak dia sekeping dua dh la, sbb pengantin kan nak terlihat wowww gitu... 

4- kalo bole photographer bawak slr simpan dalam beg , keluarkan iphone 6 lg cepat bole buat live update, adjust colour2 vsco, terlihat wowww gitu.

5- biar gambar biasa #tag bersepah...  

(x percaya tunggu 2016 ) 

Tips mengambil gambar family photo




tips mengambil gambar family photo yg ramai2

1- pastikan photographer yg menyusun mereka(jangan tunggu family cakap, "photographer tolong susun" awas.

2- pastikan photographer bawak pembesar suara utk memudahkan.

3- trick utk bg diorg diam dan cepat bersedia, photographer terus cakap ready 1,2,3πŸ“’πŸ“’πŸ“’ , diorg pasti akan cepat diam dan pandang camera.  time tu baru photographer cakap ok, biar saya susun , senang susun sikit bila diorg semua dah diam...  πŸ˜œπŸ˜±πŸ˜œπŸ˜±πŸ˜œπŸ˜±πŸ˜±πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜±

tips ini bole diguna pakai , jika event tidak berapa protocol.


MODEL MUSLIMAH CLASS JANUARI



program
model muslimah class januari. (15 penyertaan sahaja.

tarikh class 16/1/2016
masa :9am-5pm
tempat :alangraphystudio cheras kl
umur: 15-30

dibawah 18thn, hendaklah bawa surat kebenaran ibubapa




9.30am- sarapan/ daftar
10.00am-( teori)pose skill
class 
1.00 pm -rehat lunch solat
2.30 pm - (praktikal)photoshoot model
3.30pm - penyerahan gambar
 4.30pm- penyerahan sijil 
5.00pm- bersurai


JANUARI model muslimah class.
 cara pendaftaran:
Rm220

bayaran deposit : rm100 
bayaran selebihnya masa kelas.
tarikh tutup pendaftaran : 4/01/2016 

no account : 164762041930 maybank syed mohd syazwan

selepas bayaran :

whatsapp ke no h/p : 0122094321
1-nama
2-ic 
3-gambar bukti slip pembayaran

anda akan mendapat maklum balas selepas menghantar detail diatas.

MODEL MUSLIMAH MALAYSIA



1. alangraphymodel 0122094321 (kuala lumpur) 

2- umishahirah 0125364765 (ipoh& kuala lumpur)
Ig:itsmeumishahirah 
fb: Umi Shahirah blog:umishahirah.blogspot.my

3.wunnylee 0134561100 (ipoh)
Ig: @wunnylee_official
Fb: wunny lee

4. NazurahBurhan 0125502908 (ipoh)
Ig : @nazuraburhan
Fb : Nazurah Burhan

5. Najihah 0195000510 (Kuala Lumpur & Selangor)
Ig :  LVNAJIHAH


 6 .Fatin adlina bt atan(shah alam)0199907290
Ig : ateneiyna
Fb : ateneiyna

7. Shakira binti Azman (KL / Shah Alam / JB)
Ig: shakiradarling
FB: Shakira Darling

8. Nur Hidayah Shahira Bt Sahlan 0194913236 (KL / SELANGOR)
Ig : shahira.sahlan

9. Nadhrah Farisyah Mohamad Ali   0172499782(kl n selangor)
Ig:nadhraaali
Fb:nadhrah ali

10: syaza noraliah shaharudin 0174152122 tg malim or cyberjaya 
ig: syazaqis
fb : syaza noraliah

11: nur atia syamilla binti abdul razak
Johor/Melaka/Ampang
Ig:atiasyamilla 
Fb:Atia Syamilla

12. Noor Hakima ab ghani 
0139359963 (Terengganu/ kelantan) 
Ig: @nurisshakimy 
Fb: Noor Hakimy

13. Nor'afifah Nordin
Ig: @afifahnordin

14. Nur Ardilla Rosli
Ig : nurardilla (selangor)
Fb : Nur Ardilla

15.Sofea Amalina bt Zain Salman
010-3786844 (KL/Selangor)
Ig:sofeazainsalman
Fb:Sofea Amalina

16. Nisa Ghazali
014-7433929/011-16242576 (SELANGOR/PENANG)
Ig: @nisa_ghaz
fb: Nisa Ghazali

17. Ummulaida
(Shah alam)
Ig : official_ummulaida
Fb : cik puan ummulaida

18. Wan nur athirah 
0109053218 (Kl/selangor)
Ig: wanateerah
Fb:wan nur athirah

19. Nur atiqah shariffuddin
(KL)
Ig: atiqah_shariffuddin
Fb: atiqah shariffuddin

20. Nurrej Amani binti Mohamed
(Kl/selangor)
Ig: nurrejamani
Fb: Nurrej amani


 21. Nurul atiqah binti ahmad 0172605743 (selangor/ KL)                        
 IG: _eiqaaahmad                  
fb: nurul atyqah

22.Nurul Ashiqin bt Ahmad 017-2056867 (Selangor /KL)
Ig: QAsheqin
Fb: Nurul Ashiqin

23. Nur Fatin Nadhirah bt Mohd Arif
(Selangor)
Ig: nftynndhyrah
Fb: Fatin Nadhirah 

24. Nurin Fatihah Binti Ramli (Selangor) 
Ig: reenzwa

25. Fatimah azzahra binti zulkefli (kuala lumpur) 0142352381

26. Sabrina binti selamat(shah alam) 0176491423 iG :ariana_cikna

27. Ayu nadhirah binti nazri (selangor/ipoh) 
Ig: ayunadhirah

28. Ain mohd 
(Kl / selangor)
Ig : aiqamhd

29. Farrah Hazwani
( Johor )
Ig: faghoh_m

30. Fatimah azzahra binti zulkefli
(kuala lumpur)
Ig: fatzzh
fb: fatimah azzahra zulkefli