Bengkel fotografi peniaga online 2016




πŸ‘πŸ‘πŸ“’πŸ“’πŸ“’BENGKEL FOTOGRAFI PENIAGA ONLINE (SESI JANUARI 2016)πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

-specialist peniaga online baru-

tarikh: 23/1/2015 
masa: 10.00am-4.30pm
tempat: Alangraphystudio (cheras)
yuran: Rm80
deposit: Rm50

(wang deposit tidak akan dikembalikan , sekiranya anda tidak dapat hadir)

hubungi / whatsapps jika berminat
urusetia ; 0122094321 (alang)


TEMPAT TERHAD 15 PENYERTAAN SAHAJA.

- ilmu special asas fotografi
- bagaimana nak jimat dalam fotografi online busines
- mcm mana nak nampak product mahal dengan projek murah dan mudah.
- diy studio di rumah anda cara yg paling murah
- shoot product mcm kat studio
- apps/ sofware yg membantu anda utk cepat design.
- 50% jimat dari pergi studio sebenar.
- mcm mana nak dapat model yg murah utk menggayakan product kita.
- jangan lupa ttg quality dan fokus utama product
-kos2 fotografi yang anda patut tahu



πŸ“’ - jangan lupa ajak partner bisnes anda utk join skali

πŸ“’-peniaga baru amat dialu2 kan

πŸ“’-kalau bole jimat kita jimat.

πŸ“’-anda rasa anda terpanggil ???

buat pendaftaran segera, supaya anda tidak terlepas

mcm mana nak daftar???
whatsapp segera : 0122094321

teori obscura AL HAYTAM


TUDUNG MURAH NAMPAK MAHAL





TUDUNG NAMPAK MAHAL TAPI HARGA MURAHπŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’

5 tips dari jurugambar: πŸ”☝🏼️πŸ”πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ”πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ”πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’

 "πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹Bagaimana cara tudung anda kelihatan lebih mahal. walaupun harga jualan anda murah.πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ

1-  pastikan aksesori sampingan seperti rantai/gelang/ yg elegan diletakkan bersama tudung ketika photoshoot. (pilihan warna gold& silver lebih menaikkan lagi elegan)πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

2-  pastikan model memakai sarung tangan hitam, kerna ia menaikkan lagi impak elegan.
automatic menutup aurat pergelangan tangan mereka.πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

3- pastikan detailing pada tudung anda itu dipamerkan ketika photoshoot (contoh: jika ada manik2 pastikan manik2 itu terlihat.) πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

4- jika tudung berwarna campur2 dan bercorak, pastikan background belakang clean / putih , cerah , agar tudung kelihatan lebih menonjol.
(shoot ala2 utk buat catalog.πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘     

5- pastikan pemakaian tudung itu sesuai dengan model, bentuk muka seseorg itu memainkan peranan penting, kerna tudung juga bole menutup mana yg tembam dan berisi, automatic terlihat cantik /wowww dan vastttt gitu... 

(jangan lupa buat video tutorial cara pemakaian utk memudahkan pembeli memakai tudung anda)

sedikit yang bole saya kongsikan .
yg baik dari Allah, yg buruk dari diri saya sendiri. 

#alangraphymodel #alangraphstudio

tips fotografi 2016

πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’tips mengambil gambar pengantin trends 2016
 (baru rare) baru meletopsbbbak hang...
πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ’πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ‘¨❤️πŸ’‹πŸ‘¨πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ’πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©πŸ‘©❤️πŸ’‹πŸ‘©



1- pastikan pengantin hanya besar nyamuk sahaja dlm gmbr.gila kot buat kat tmpt mahal mesti la nak vasssst.higlight tempat lebih penting dri pengantin.

2-x payah masukkan gambar2 pakcik2 diorg, sbb diorg yg penting nak tgk gmbr outdoor je!! 

3- fokus kasut diorg dari jenama  sampai tapak dia , cari dimana kualiti kasut tu, gmbr mak dia sekeping dua dh la, sbb pengantin kan nak terlihat wowww gitu... 

4- kalo bole photographer bawak slr simpan dalam beg , keluarkan iphone 6 lg cepat bole buat live update, adjust colour2 vsco, terlihat wowww gitu.

5- biar gambar biasa #tag bersepah...  

(x percaya tunggu 2016 ) 

Tips mengambil gambar family photo




tips mengambil gambar family photo yg ramai2

1- pastikan photographer yg menyusun mereka(jangan tunggu family cakap, "photographer tolong susun" awas.

2- pastikan photographer bawak pembesar suara utk memudahkan.

3- trick utk bg diorg diam dan cepat bersedia, photographer terus cakap ready 1,2,3πŸ“’πŸ“’πŸ“’ , diorg pasti akan cepat diam dan pandang camera.  time tu baru photographer cakap ok, biar saya susun , senang susun sikit bila diorg semua dah diam...  πŸ˜œπŸ˜±πŸ˜œπŸ˜±πŸ˜œπŸ˜±πŸ˜±πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜±

tips ini bole diguna pakai , jika event tidak berapa protocol.


MODEL MUSLIMAH CLASS JANUARI



program
model muslimah class januari. (15 penyertaan sahaja.

tarikh class 16/1/2016
masa :9am-5pm
tempat :alangraphystudio cheras kl
umur: 15-30

dibawah 18thn, hendaklah bawa surat kebenaran ibubapa




9.30am- sarapan/ daftar
10.00am-( teori)pose skill
class 
1.00 pm -rehat lunch solat
2.30 pm - (praktikal)photoshoot model
3.30pm - penyerahan gambar
 4.30pm- penyerahan sijil 
5.00pm- bersurai


JANUARI model muslimah class.
 cara pendaftaran:
Rm220

bayaran deposit : rm100 
bayaran selebihnya masa kelas.
tarikh tutup pendaftaran : 4/01/2016 

no account : 164762041930 maybank syed mohd syazwan

selepas bayaran :

whatsapp ke no h/p : 0122094321
1-nama
2-ic 
3-gambar bukti slip pembayaran

anda akan mendapat maklum balas selepas menghantar detail diatas.

MODEL MUSLIMAH MALAYSIA



1. alangraphymodel 0122094321 (kuala lumpur) 

2- umishahirah 0125364765 (ipoh& kuala lumpur)
Ig:itsmeumishahirah 
fb: Umi Shahirah blog:umishahirah.blogspot.my

3.wunnylee 0134561100 (ipoh)
Ig: @wunnylee_official
Fb: wunny lee

4. NazurahBurhan 0125502908 (ipoh)
Ig : @nazuraburhan
Fb : Nazurah Burhan

5. Najihah 0195000510 (Kuala Lumpur & Selangor)
Ig :  LVNAJIHAH


 6 .Fatin adlina bt atan(shah alam)0199907290
Ig : ateneiyna
Fb : ateneiyna

7. Shakira binti Azman (KL / Shah Alam / JB)
Ig: shakiradarling
FB: Shakira Darling

8. Nur Hidayah Shahira Bt Sahlan 0194913236 (KL / SELANGOR)
Ig : shahira.sahlan

9. Nadhrah Farisyah Mohamad Ali   0172499782(kl n selangor)
Ig:nadhraaali
Fb:nadhrah ali

10: syaza noraliah shaharudin 0174152122 tg malim or cyberjaya 
ig: syazaqis
fb : syaza noraliah

11: nur atia syamilla binti abdul razak
Johor/Melaka/Ampang
Ig:atiasyamilla 
Fb:Atia Syamilla

12. Noor Hakima ab ghani 
0139359963 (Terengganu/ kelantan) 
Ig: @nurisshakimy 
Fb: Noor Hakimy

13. Nor'afifah Nordin
Ig: @afifahnordin

14. Nur Ardilla Rosli
Ig : nurardilla (selangor)
Fb : Nur Ardilla

15.Sofea Amalina bt Zain Salman
010-3786844 (KL/Selangor)
Ig:sofeazainsalman
Fb:Sofea Amalina

16. Nisa Ghazali
014-7433929/011-16242576 (SELANGOR/PENANG)
Ig: @nisa_ghaz
fb: Nisa Ghazali

17. Ummulaida
(Shah alam)
Ig : official_ummulaida
Fb : cik puan ummulaida

18. Wan nur athirah 
0109053218 (Kl/selangor)
Ig: wanateerah
Fb:wan nur athirah

19. Nur atiqah shariffuddin
(KL)
Ig: atiqah_shariffuddin
Fb: atiqah shariffuddin

20. Nurrej Amani binti Mohamed
(Kl/selangor)
Ig: nurrejamani
Fb: Nurrej amani


 21. Nurul atiqah binti ahmad 0172605743 (selangor/ KL)                        
 IG: _eiqaaahmad                  
fb: nurul atyqah

22.Nurul Ashiqin bt Ahmad 017-2056867 (Selangor /KL)
Ig: QAsheqin
Fb: Nurul Ashiqin

23. Nur Fatin Nadhirah bt Mohd Arif
(Selangor)
Ig: nftynndhyrah
Fb: Fatin Nadhirah 

24. Nurin Fatihah Binti Ramli (Selangor) 
Ig: reenzwa

25. Fatimah azzahra binti zulkefli (kuala lumpur) 0142352381

26. Sabrina binti selamat(shah alam) 0176491423 iG :ariana_cikna

27. Ayu nadhirah binti nazri (selangor/ipoh) 
Ig: ayunadhirah

28. Ain mohd 
(Kl / selangor)
Ig : aiqamhd

29. Farrah Hazwani
( Johor )
Ig: faghoh_m

30. Fatimah azzahra binti zulkefli
(kuala lumpur)
Ig: fatzzh
fb: fatimah azzahra zulkefli

3 TIPS MENJADI MODEL MUSLIMAH






3TIPS ASAS MENJADI MODEL MUSLIMAH

1- PERWATAKAN ANDA
2-PEMAKAIAN ANDA
3-PENGETAHUAN ANDA

1- PERWATAKAN ANDA

perwatakan anda menjadi contoh kepada setiap yang akan melihat anda.
perwatakan anda juga cermin bagi masyarakat diluar sana.
perwatakan anda juga adalah penilaian MASYARAKAT diluar sana ,adakah anda muslimah???
(watak anda mencerminkan diri anda)


2.PEMAKAIAN ANDA

(selagi menutup aurat mengikut syariat,itu sudah cukup sempurna)
pemakaian anda ??? adakah mengikut syariat?? adakah sesuai ditonjolkan pada masyarakat???
jika tidak sesuai lebih baik jangan dipertontonkan. dan paling bahaya,jika pemakaian anda tidak mengikut syariat gambar anda akan tersebar,dan setiap yang melihat akan mendapat (feedback negative) dan yang paling pastinya dosa jatuh kepada anda,dan tidakkah anda melihat anda sedang melakukan gandaan dosa, selagi gambar anda tidak terhapus didunia??? bagaimana caranya??? walahualam..(sama2 kita belajar )

3.PENGETAHUAN ANDA

soal pengetahuan itu,dari sudut mana ia amat lah penting,sebab model boleh dikatakan jika sudah meletop or viral suatu hari nanti ia akan menjadi ikon atau apa sahaja  dari sudut contoh apa sahaja,dan yang pasti pelbagai persoalan yang akan ditanya,kemungkinan pihak media akan bertanya pelbagai jenis soalan dan dari segala aspek,, jadi soal pengetahuan itu adalah menjadi salah satu aspek utama menjadi model. bila nak jadi  model muslimah ,kena tambah  pengetahuan dari sudut agama,lagi cantik kalo pandai mengaji,tahu baca al quran,ALHAMDULILLAH.

*setiap kerjaya pasti kena ada ilmu.
*setiap kerjaya tiada jalan mudah,tapi banyak cara utk dipermudahkan .
*kerjaya model muslimah yang paling best,jadi model sambil berdakwah .
*syok kalo dah jumpa kawan yang minat buat perkara yang sama.


JIKA ANDA BERMINAT UNTUK JOIN MODEL MUSLIMAH CLASS ANJURAN ALANGRAPHYSTUDIO . BOLE WHATSAPP :0122094321, UTK MAKLUMAT LANJUT.


TEORI&PRAKTIKAL

*photoshootclass
*makeupclass
*hijabtutorialclass
*marketingclass





http://muslimahmodelclass.blogspot.my

MODEL MUSLIMAH CLASS (DECEMBER)






MODEL MUSLIMAH CLASS 
                                                  TEORI/PRAKTIKAL



PELUANG DIBUKA SEKARANG 

15 penyertaan sahaja
Kenali bakat dan potensi  diri anda.

alangraphystudio membuka peluang kepada mereka yang pertama kali /atau belum pernah mencuba  photoshoot model muslimah.

(SIJIL PENYERTAAN AKAN DIBERIKAN)


tarikh: 19 DISEMBER 2015 /20 DISEMBER 2015  
           (PILIH SATU TARIKH DIATAS)

masa : 9.00 am - 4.30 pm

tempat: Alangraphy Studio Bandar Sri Permaisuri Cheras Kuala Lumpur



TENTATIF PROGRAM

MASA
AKTIVITI
9.00- 10.30 PAGI
PENDAFTARAN PESERTA/ SARAPAN
10.30 PAGI
KELAS TEORI
1.00 PETANG
REHAT / SOLAT
2.00 PETANG
SHOOTING PRAKTIKAL (PHOTOSHOOT)
4.00 PETANG
PENYERAHAN SIJIL
4.30 PETANG
BERSURAI







Bayaran pendaftaran :RM150


Bayaran pendaftaran termasuk 
1-muslimah model t-shirt 
2-soft copy photo
3- special gift
4-sarapan pagi

** Kami tidak menyediakan segala kelengkapan pakaian atau aksesori photoshoot & makeup.

Dapatkan tips pada masa sesi photoshoot  :
tips "BAGAIMANA nak jadi model"
tips "BAGAIMANA pose muslimah model"
tips "BAGAIMANA berinteraksi dengan photographer"
tips "BAGAIMANA meletakkan harga photoshoot utk model"
tips " BAGAIMANA cara model marketing&promote as a model"


#alangraphymodel


Cara bayaran  :

bauat bayaran ke :
No account: 164762041930 ( maybank)
Nama account: Syed Mohd Syazwan



Selepas Pembayaran WhatsApp :- 012- 2094321(Alang)

1. nama
2. ic nombor
3. size baju
4. bukti/slip pembayaran
5. Tarikh photoshoot.

BAYARAN DEPOSIT 

RM1OO (bayaran hendaklah dibuat sebelum 24 november 2015
(tempat terhad)

baki bayaran hendaklah dijelaskan pada masa kelas tersebut.


anda boleh melihat segala aktiviti, di 

instagram :@alangraphystudio
blog : alangraphy.blogspot.com



Tips Menjadi model muslimah

sebelum anda menyertai mana2 pencarian model muslimah , just nak share sedikit apa yg anda perlu persiapkan. 
 ilmu sampingan ini anda kena ada.

1-ilmu makeup
2-ilmu hijab 
3-ilmu percakapan
4-ilmu catwalk
5-ilmu marketing
6-ilmu basic photo

bila anda ada ilmu ni , baru anda bole berperang, sbb bila ada ilmu ,anda ada sedikit keyakinan dan keberanian.  

harap sedikit sebanyak info ini dapat membantu minat anda dalam menceburi bidang model muslimah.

alangraphystudio juga ada menganjurkan kelas2 diatas. jika berminat boleh dapatkan info dgn terus whatsapp 0122094321 (alang)  utk mengetahui apa2 aktiviti terbaru kami...


Muslimah Model Class

KELAS MODEL MUSLIMAH 14/11/2015 &21/11/2015
                                                  TEORI/PRAKTIKAL



PELUANG DIBUKA SEKARANG 

15 penyertaan sahaja
Kenali bakat dan potensi  diri anda.

alangraphystudio membuka peluang kepada mereka yang pertama kali /atau belum pernah mencuba  photoshoot model muslimah.


tarikh: 14 November 2015 /21 November 2015  
           (anda berhak memilih mana-mana tarikh di atas)

masa : 9.00 am - 4.30 pm

tempat: Alangraphy Studio Bandar Sri Permaisuri Cheras Kuala Lumpur



TENTATIF PROGRAM

MASA
AKTIVITI
9.00- 10.30 PAGI
PENDAFTARAN PESERTA/ SARAPAN
10.30 PAGI
KELAS TEORI
1.00 PETANG
REHAT / SOLAT
2.00 PETANG
SHOOTING PRAKTIKAL
4.00 PETANG
PENYERAHAN SIJIL
4.30 PETANG
BERSURAI







Bayaran pendaftaran :RM150
(anda berhak memilih mana2 tarikh diatas)

Bayaran pendaftaran termasuk 
1-muslimah model t-shirt 
2-soft copy photo
3- special gift
4-sarapan pagi

** pakaian photoshoot ( outfit ) daripada anda sendiri. ( anda berhak memakai dan memperagakan pakaian dr mana-mana butik.

Dapatkan 4 tips pada masa sesi photoshoot  :
tips "mcm mne nak jadi model"
tips "pose muslimah model"
tips "berinteraksi dengan photographer"
tips "meletakkan harga photoshoot utk model"


#alangraphymodel


Cara bayaran  :

No account: 164762041930 ( maybank)
Nama account: Syed Mohd Syazwan



Selepas Pembayaran WhatsApp :- 012- 2094321(Alang)

1. nama
2. ic nombor
3. size baju
4. bukti/slip pembayaran
5. Tarikh photoshoot 14 November  – 21 November 2015.

BAYARAN BOOKING TEMPAT HENDAKLAH DIBUAT SEBELUM 31 oktober 2015


anda boleh melihat segala aktiviti, di 

instagram :@alangraphystudio
blog : alangraphy.blogspot.com


Cara mudah mendapatkan jurugambar perkahwinan

anda bole mendapatkan servis fotografi perkahwinan disini . Dalam ni list photographer setiap negeri disediakan, jangan takut, semua jurugambar dalam ini 90% adalah profesional.



Download app di www.bitly.com/JURUFOTOKAHWIN dan register dalam app...

Kepentingan Hashtag buat photographer







hashtag adalah pemudah cara bagi seseorang yang ingin mencari sesuatu di INSTAGRAM/TWITTER, contoh2 carian hashtag di instagram bagi model.photographer.makeupartist
untuk menambah followers atau mencari kenalan ,atau mencari apa2 info yg berkaitan:


#muslimahmodel
#hijabmuslimah
#hijabtutorial
#photography
#moslema
#hijabtutorialvideo
#modelmuslimah
#malaysiamodel
#alangraphymodel
#hijabtutorialclass
#classmodelingmuslimah
#designhijab
#trenhijab
#hijabstyle
#modelmalaysiaj
#viralproject
#stylemuslimah
#tudungdesign
#muslimahmodelouting
#photographermalaysia
#muamalaysia
#makeupartist
#fashionphotography
#fotografi
#fotography 
#classhijab
#2015
#aurat
#lovehijab
#karangkraf
jika posting ini membantu anda silah share2 kan ye.... 



silalah follow kalo anda berminat dengan info ni k.










Gambar Perkahwinan















Cara model muslimah pose



JIKA BERMINAT UNTUK BELAJAR ,SILA KLIK LINK DIBAWAH.

mungkin anda bole lihat dibawah ini ada pelbagai cara sebelum model muslimah melakukan photoshoot lihat kesesuain agar tidak melampaui batas dan syariat.    https://www.google.com/search?q=tips+model+muslimah+pose&espv=2&biw=1821&bih=798&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB4QsARqFQoTCJmG2MWmpsgCFYtIjgodq0QCXQ&dpr=0.75

alangraphystudio berdaftar di bawah suruhanjaya syarikat malaysia



risiko buat client diluar sana mengambil jurugambar yg tidak berdaftar syarikat , alhamdulillah , alangraphystudio adalah syarikat  yg berdaftar dibawah suruhanjaya syarikat malaysia. anda boleh dikatakan mudah tertipu dan ditipu
jika tiada blacknwhite segala perbincang. atau segala tempahan fotografi dari mana2 syarikat yang tidak berdaftar.